Stresshantering med vila och återhämtning

Det är inte farligt att stressa bara vi vilar och återhämtar oss tillräckligt. Här får du både kunskaper om stress och stresshantering – och vila och återhämtning.

Kl.09.30 Hembakat bröd, kaffe och te vid brasan.

Kl.10.00 - 13.00 Teori om stress och stresshantering varvas med sköna avspännings-och andningsövningar, samt mentala tekniker för mer lugn och mindre stress och oro. Övningarna är enkla, effektiva och bra att använda i vardagen.

Du får kunskaper om vad stress är, hur den påverkar dig, hur du kan göra för att dra nytta av kroppens mobilisering och motverka stressens negativa verkningar.

Med tankesätt från KBT (kognitiv beteendeterapi) får du mer förståelse för dig själv och för det nära sambandet mellan tankar, känslor, kropp och beteende, om konsekvenser av val på kort och på lång sikt, tankefällor med mera.

Du får reflektera över vad som är viktigt för dig. Du får kunskaper om hur du medvetet kan fokusera på nuet, på det som är positivt i din vardag, om att hantera svårigheter och du får metoder att påverka dig själv och ditt liv i den riktning som är viktig för dig.

13.00 Lunch
Efter lunch är det egen tid för vila och återhämtning.
För att du ska få möjlighet att bara vara, utan sociala krav på att vara trevlig, fortsätter timmarna till stor del under tystnad. Om ni kommer en hel grupp kanske ni väljer att prata lite mer.

Du kan få sittande avslappnande massage på rygg och axlar i 10-12 minuter.

Brasan brinner och du kan vila, sova, läsa, lyssna på mental träning och musik i hörlurar, promenera och prova relaxfåtöljen som långsamt gungar dig till ro.

Under eftermiddagen står kaffe/te, hembakat, frukt och choklad framdukat.

16.00 Dagen avslutas.

Gärna sköna kläder för mer avslappning.
Ta med egen kudde och filt!

995 kr/person (inklusive moms för privatpersoner, exklusive moms för företag)